понеделник, 24 май 2010 г.

Торта " Шивашки принадлежности"

    Торта  е направена с огромно желание за рожденият ден на една позната. Миналата седмица синът и  я поръча. Когато попитах за някакъв жокер, какво обича да прави майка му , отговорът беше " Обича да шие". Това много ме зарадва , защото отдавна се канех да направя подобна украса и бях решила да я направя за майка ми, но нейният рожден ден е през есента, а до тогава е Божията помощ ще измисля друга украса. Поради лиса на време не успях да направя ножици и се наложи да сложа това парче дантела , за да запълня пространството.
   Вътрешността на тортата е от ванилови пандишпанови платки , сиропирани със захарен сироп. Кремът е Парадайс - ягода с парченца напоени в ром сушени череши. Покритието и декорацията е от РМ.
Ето още няколко снимки от различен ъгъл на тортата:

петък, 21 май 2010 г.

" Ягодово сърце"

Това ягодово изкушение направих послучаи годишнината от сватбата ни с моят съпруг.
Липсата на свободно време от моя страна, ноложи някои промени в първоначалният план.
Идеята за украсата е от интернет.
Замених пандишпановата платка с бисквитено маслен блат, който приготвих от  250гр.  чаени бисквити- ягода и 60-70гр.  омекотено масло и разпределих в тавичка с откопчаващ се пръстен.

В купа смесих  400 гр заквасена сметана с разтворени на водна бавя 2 желатина и добавих 300 гр. разбита течна  сметана. Накрая прибавих  ок. 300гр. нарязани на ситно ягоди и разпределих равномерно в тавичката.


Поставих в хладилник за през нощта и на другият ден зафилих тортата с разбита течна сметана и украсих с ягоди.
Получи се една лека и вкусна торта.  

Бон Апети!!!

сряда, 19 май 2010 г.

"Детска торта" 2
 Това е първата торта на направена на работата ми с вложено малко повече творчество. Калинките и охлювчетата  са ми любимци, а пеперудите направих с новите си формички:

   На снимката са и останалите ми нови придобивки: полировчици за захарно тесто, черен двустранен маркер, жълта и черна боя .
Самата торта е с 6 малки ванилови платки сиропирани със захарен сироп. Кремът е "Ижел" смесен със 100гр напоени в  малко алкохол сушени кайсии. Покритието както се вижда е сметаново. Фигурките са от РМ , а водата е от желатин.

Близък план:                                                                                                                                              

" Сини рози"

    Поредната вариация на тортата с рула. Този път, обаче , покритието е от сметана с нестанадартно оцветени рози от РМ. Тортата беше за рожденият ден на един приятел на съпруга ми.
Направих я на бързо в понеделник след като се прибрах от работа. 
След многобройните запитвания за първият ми работен ден реших да отговоря тук.
Както всяко начало , така и това има своите трудности. Нова обстановка, колектив, оборудване с неясни или не дотам ясни параметри на действие. Най-проблемна за мен се оказа огромната вентилаторна печка, която сега ми изглежда, като чудовище.:D
Надявам се бързо да свикна. По начало възприемам бързо, дано и сега е така:)

Съжалявам , че чак сега публикувам този пост . Повече от 2 седмици, си отлежава в черновите и днес, когато реших да публикувам нова торта го видях. 

четвъртък, 6 май 2010 г.

Награда

    Преди почти седмица получих тези пролетни награди от Голди. Благодаря ти мила. (hug) :)
     На вън пролета се вихри с пълна сила . Слънчево е и все още приятно топло, преди да започнат летните жеги. Флолално зелените мотиви  са прекрасни, галят окото и навяват мисли за разходка и отмора. Не случайно пролета, когато природата се възражда за едно ново начало е любимият ми сезон.

Аз от своя старана бих искала да дам тези награди на Русанка, Катя и Rayna.

Приятни почивни дни:)