Това е допълнителната торта за рожденият ден на мъжът ми. Както обикновено и сега се притеснявах дали ще има торта за всички, въпреки , че официалната торта си беше доста големичка, но за всеки случай направих и тази. Украсата трябваше да е с мини еклерчета, но не остана време, а и бях съсредоточила цялото си внимание върху другата торта.
Както се вижда от разреза, тортата е направена от две платки (основа и капак),а отстрани има лента от пандишпанова платка, за по-голяма стабилност. Платките са сиропирани със захарен сироп и ром. Крема е Ижел със сметана с парченца сушени плодове и банани.
Бон Апети!!!
Мони,
ОтговорИзтриванечудесни торти -
много свежи, идейни и направени с любов!
Моите поздравления към теб и рожденника,
здраве и много щастие за двама ви.
Въх, на еклерова торта се предавам без никакво триумене, много ги обичам, а домашната сигурно е още по-вкусна. Благодаря за споделянето на рецептата, Мони, ще се пробва!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден от мен :)
Много обичам еклерови торти! И как апетитно се е стекло шоколадчето, ммммм :)
ОтговорИзтриванеДиана, благодаря за пожеланията.
ОтговорИзтриванеСамодивке, да си призная, за пръв път правя и въобще консумирам еклерова торта.Хареса ми и смятам да направя един подобрен вариант в близко бъдеще.
Голди, още си спомням твоята пред великденска еклерова тортичка, тя ми "пусна мухата", да си направя и аз.
Много ми харесва! Еклерите са готови или са домашни? Ако са домашни със същия крем ли са пълнени? Иска ми се да направя такава торта, скоро ще има повод :)
ОтговорИзтриванеКатя, еклерите са домашни и са пълнени със същият крем.
ОтговорИзтриванеПриятен ден!!!