вторник, 1 януари 2013 г.

Пандишпанови кокоски с шоколадов крем


























   Честита нова  2013 година мили дами. пожелавам  ви  много  щастие,  любов и сбъднати мечти през новата година.
Нека новата година де е причина и основа за едно ново начало. Успешно  осъществявяне на дълго отлагани проекти. Пътешествия до познати и непознати туристически обекти. Изпълнени с много положителни емоции моменти  и  създаване на незабравими спомени.

  Реших да започна кулинарната годината с нещо бяло, сладко, пухкаво и много сочно, като тези пандишпанови кокоски.

   Необходими продукти:
   За пандишпана:
3 яйца  (L )
100 гр. брашно
70 гр. захар
    За сиропа: 
400 гр. вода
350 гр захар
30-40 гр. кокос
     За  шоколадовият крем:
100 гр. разбита сладкарска сметана
80 гр. течен шоколад

60- 70 гр. кокос за овалване на кокоските

Начин на приготвяне:

 Пандишпановата семес се шприцова с помощта на пош и объл накраиник върху тава с пекарска хартия на кръгчета с диаметърът  Ф.4-5 (малко по-голам от монета от 1 лев. ) .
Пече се в предварително загрята фурна  на 180 С , до порозовяване.




     След като пандишпановите основи се охладят  се сиропират стабилно в кокосовият сироп. Намазват се обилно с шоколадовият крем.  Залепват се по двойки и се овалват в кокосови стърготини.










Да ви е сладко през цялата годин
Да ви е сладко през цялата година!!!

22 коментара:

  1. Честита Нова Година! Нека е спорна, здрава и щастлива! Нека я обичаме, нека я направим още по-красива!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита Нова Година и на теб, Траяна.

      Изтриване
  2. Честита Новата 2013 година, Мони
    по добра, по-щедра и по-благодатна!
    Започваш с чудесни пожелания и сладко изкушение :)
    Нека дните й бъдат щастливи,
    да я съпътстват здраве и любов, семейна топлина и уют,
    много успехи и сбъднати мечти, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита и на теб, Диана!
      Дай, Боже да е по-добра от предишната.

      Изтриване
  3. ¸.•°♡♡⊱彡
    ░Ӈ░ƛ░Ƥ░Ƥ░Ƴ░

    Ɲ░Є░Ɯ░

    Ƴ░Є░ƛ░Ʀ░ !
    ¸.•°♡♡⊱彡

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Нова Година! Нека тя бъде по-успешна от старата и да е изпълнена с много здраве, късмет и щастливи мигове!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита и на теб, Мария!
      Плодотворна и щастлива да бъде и за теб.

      Изтриване
  5. Честита 2013 godina! Пожелавам много здраве и късмет. Дано годината е по-добра и по-успешна, изпълнена само с положителни емоции. Кокосните са страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита нова година, Диана. Здраве, щастие и късмет ти пожеламам и аз.

      Изтриване
  6. Честита Нова 2013 година,Мони !
    Нека бъде по-успешна и благодатна!
    Да е мирна и плодородна!
    Пожелавам да сте здрави и щастливи,да имате сили и възможности да осъществявате мечтите си!
    Нека късметът,надеждата,любовта и доброто бъдат винаги с вас!
    Много ми харесват кокоските ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита нова година, Роси!
      Благодаря за милите пожелания.
      Успешна година и на теб!

      Изтриване
  7. Честита Нова Година! Много здраве, късмет и сбъднати мечти!

    ОтговорИзтриване
  8. Честита Нова Година, Мони!
    Нека бъде много щастлива и успешна за теб и семейството ти!
    Много добре я започваш :)
    Кокоските изглеждат неустоимо!
    А мечата пързалка е най-страхотната торта на зимна тематика, която съм виждала напоследък!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита Нова Година, Ели!
      Кокоските наистина са много вкусни, толкова са сочни, че както обясних на едни приятели "Лапаш и направо гълташ- буквално се топят в устатата!", но се лепят на други места:)
      Щастилива и успешна година на теб и цялото ти семейство!

      Изтриване
  9. С най-добри пожелания и от мен за Новата 2013-та година, Мони!
    Сърдечни поздрави :“

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита нова година, Иве!
      Щастилива, красива и много усмихната!

      Изтриване
  10. Честита Нова Година, Мони!

    Здрава, щастлива и мнооого "вкусна" година ти пожелавам:)


    Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита Нова 2013г., Леви!
      Весела и щастилива година, пожелавам и на теб!

      Изтриване
  11. невероятна рецепта - още на снимката изглежда много вкусно, мерси че я споделихте тук с всички нас - нямам търпение да я пробвам - веднага се заемам - поздрави до всички и до скоро

    ОтговорИзтриване
  12. Тези сладки изглеждат ужасно вкусно, идва ми да се протегна и да си хапна няколко.Благодаря за рецептата макар, че тази част..." Пандишпановата семес се шприцова с помощта на пош и объл накраиник върху тава с пекарска хартия на кръгчета с диаметърът Ф.4-5 (малко по-голам от монета от 1 лев. ) .Пече се в предварително загрята фурна на 180 С , до порозовяване...." ми се вижда малко сложно, макар че подробно описвате което като за мен начинаещите в кулинарията е изключително полезно и се надявам пак да ни пишете с хубави и вкусни рецепти.

    ОтговорИзтриване