сряда, 30 юни 2010 г.

Торта "Дънки"


Тортата беше за една тинейджърка, която преди няколко месеца си хареса подобна торта в нета и си поръча да и направя подобна.
Вътрешността на тортата е от какаови платки, захарен сироп и шоколадов крем. Покритието е маслен крем, а декорацията е от РМ и цветни перли.
Направата на тортата не е трудна. За по-нагледно направих , малко снимки стъпка по-стъпка.
От правоъгълни платки изрязах , голям триъгълник, който разделих на две равни половини, които от своя страна поставих от външната страна на платката, за да се оформят крачолите на дънките. Зафилих с маслен крем и натрошени бисквити( какаова " Закуска").


Зафилих повторно с оцветен в синьо маслен крем . Поставих  коланчето и халките. Очертах контурите на шева с бял маслен крем и поставих цветята, перлите и пеперудите.



Изглед отстарни:

8 коментара:

  1. Страхотна торта, Мони!
    Много оригинална!

    Усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мони,
    Много свежа, чудесна идея.
    Изпълнението е като на професионален шивач,
    поздрав и усмихнато лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Много симпатична торта! Идеята е много оригинална:)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Тонг, радвам се, че творенията ми ти харесват. За съжаление, съм много зле с английският и не мога да ти отговоря на английски.
    Тони, идеята е от нета, само изпълнението с малко подобрения е мое.
    Диана, много мило от твоя страна, само и с реалното шиене да се справях толкова добре, както с тортите.:)
    Лили, и момичето много си я хараса, а за мен одобрението на поръчителя и интернет приятелите ми е много важно за мен.
    Лека вечер желая на всички!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Мони, страхотна е тортата!
    Винаги ти се чудя как успяваш толкова добре да загладиш всички ръбчета. Просто перфекто си се справила, както винаги!

    ОтговорИзтриване
  6. Голди, специално с тази си играх ок. 2часа със зафилването. Наложи се да я минавам 3 пъти за да стане сравнително равно. Неправилните форми по принцип са доста коварни за изравняване.
    Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване
  7. здравейте,много ми харесва блогът ви и го разглеждам от време на време.Благодарение на съветите ви направих за РД на сина ми торта и стана уникална.Отвътре е като "Торта Принцеса" ,а отвън с РМ на футболна топка.Нямам никакъв опит,но сега ,тъй като съм без работа реших да поглезя близките си с домашни торти/благодарение на майсторки като Вас/.И тъй като дъщерята на най-добрата ми приятелка има РД скоро искамда я изненадам с вкусна торта,затова имам въпрос-Може ли върху масления крем да се украсявя с разбита сметана или има опасност да се разтече?Благодаря ви?

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, много се радвам, че съм ви била полезна.
    Лично аз не съм си правила този експеримент и по-принцип сметановите торти си ги украсявам само със сметана, масленият крем го използвам само при украса от захарно тесто, защото е много тежък, като вкус.
    Ако искате на тортата да има захарни фигурки просто намажете допирната им повърхност със сметаната с шоколад и те няма да се разтопят от нея.
    Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване