В неделя ( вчера) решихме да си направим пикник със задължителната скара, препечени филиики и бира. Като допълнение към менюто приготвих и торта. Направих я в събота късно вечерта с част от голямото разнообразие от сладкарски суровини с които съм се запасила: и я украсих набързо в неделя, буквално 5 минути преди да тръгнем.
Вътрешността на тортата е от пандишпанова платка, крем Ижел със сметана, бишкоти , сладко от ягоди и плодово руло.
Необходими продукти:
Необходими продукти:
- Пандишпанова платка (от 3яйца )
- Крем Ижел (успешно може де се замени с крем Оле Йоткер, 2пак.)
- Сметана 300гр.
- Бишкоти 1и 1/2 опак. (300гр.)
- Плодово руло
- Захарен сироп 300-400гр.
- Плодова есенция-2-3 капки.
- Слако от ягоди 1бурканче.
- Плодове по избор за украса.
На дъното на формата поставих платка, сиропирах я със захарен сироп с плодова есенция, сложих сладко от ягоди и завфилих с 1/2 от крема. Подредих сиропираните бишкоти, а парченцата руло подредих по периферията на формата. Разпредилих още 1/2 от крема и върху него поставих ягоди . Покрих с останалата част от бишкотите и зафилих с малко крем
Украсена с плодове. Страничен изглед и разрез:
Бон Апети!!!
Ммммммммм, това изглежда супер вкусно!
ОтговорИзтриванеНаистина беше:D
ОтговорИзтриванеEдин приятел изяде 4 парчета:)
Поздрави!!!