неделя, 12 септември 2010 г.

Торта "Двуцветно шоколадово ветрило"


От много отдавна и се канех на тази торта и най-накрая се реших да я направя. В крайна сметка не се оказа толкова сложно, както се опасявах в началото.
Вътрешността на тортата е от пандишпанови платки сиропирани със захарен сироп, а за последната, като не ми стигна добавих и малко сокче (гуул-вишна). Единият крем е Ижел със сметана , а другият Ликьор на Стила долче. Общо взето пална импровизация, но когато тортата е за домашна употреба си правя всякакви експерименти.
Торта е зафилена и украсена със сметана, шоколадови плочки във формата на ветрило и шоколадови пръчици.
Шоколада за плочките направих, като разтопеният шоколад го налях  в дъното на ринга за торти върху пекарска хартия, разкрасих го с малко бял шоколад  и го нарязах преди да се е стегнал напълно.

Разрезче:

 Да ви е сладко!!!

6 коментара:

  1. Мони, тортата е перфектна!
    Сякаш токущо излиза от сладкарска работилница!
    Винаги съм се чудила как ги правят тези ветрила, а то било много лесно!
    От теб се научих на много неща и благодарение на твоя блог се престраших и направих вече две торти с фондан /за рожденният ми ден и торта "Принцеса"!
    Много ти благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Русанка.
    Не знам как го правят в сладкарските работилници, сигурно имат някакви по-модерни приспособления.На мен ми хрумна този начин, защото ми се стори много лесен и удобен. Честно казано не бях сигурна дали ще се получи, но съм доволна от резултата.
    Приятна вечер!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Мони,
    новите ти торти изглеждат неустоимо
    изкушаващо -
    чудесно аранжирани и предполагам много вкусни.
    Поздрав и усмихната седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Всичко видях,даже и снимки,които са много хубави,но не видяж къде сте поместили рецептата...моля кажете ми...

    ОтговорИзтриване