петък, 21 януари 2011 г.

Домашни бонбони

 
Идеята за тези бонбонки е от тук. 
Вчера имах 2 излишни пандишпаниви платки, които се чудех какво да правя. Исках  да е нещо различно от торта и тогава се сетих за тези бонбони.
Необходими продукти:
  • 2 платки, блат от 8 яйца  или 2 пак. бисквити
  • 1/2-1 чч.захарен сироп 
  •  200 гр. кувертюр- шоколад
  • 150 гр.  разтопено краве масло 
  • 20гр. кокосови стърготини 
  •  1 сл. ром
  • 50гр орехови или др.ядки
50 гр. кокосови стърготини за овалване на бонбинките
    За шоколадовите бонбони:
    • ок. 150-200  гр шоколад
    •  20-50мл. олио   
    Начин на приготвяне:
    В купа се смесват всички съставки. Добавят се ореховите ядки. Ако ядките са цели, при   оформянето на   топчета по средата на всяко от тях  се поставя по една ядка.   
    Поставят се в хладилник за 1ч. за да стегнат. Подреждат се върху решетка. Поради липсата на специална решетка аз използвах тази на скаричката, като под нея поставих една плоска чиния, за да се събере излишният шоколад. 
    Бонбоните се поливат с разтопеният и разреденият шоколад и след, като той се втвърди  с помощта на корнет (фунийка) с бял шоколад се правят ивици.
     Кокосовите бонбони първо се овалват в кокос и след това се поставят в хладилник.  

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар