вторник, 10 април 2012 г.

Торта "Книга"

   По правилно в случаят би било да напиша торти "Книга", но тортите са почни идентични  и затова реших да ги публикувам под това заглавие.
В рамките на 10 дни ми се наложи да направя четири торти за първокласници, които празнуват  научаването на азбуката, нейното приложение в четенето и писането на изречения, и разбира се на по-сложни съчинения.
    Поръчката естествено беше в духа на принципа тортата да е голяма (за 25-30 деца), по-евтина и да изглежда добре.  То напоследък всички торти са такива, но какво да се прави, КРИЗА е.
Аз от своя страна според изискванията на поръчката си  харесах една много свежа торта на сладкарница "Неделя", която ми послужи, като основа за създаването на моите произведения.
Ще ги представя по реда на тяхното създаване:
№1№2
№3
№4   Тортите са с бели пандишпанови платки, сиропирани с плодов сироп. Крем Ижел и плодово сладко. Декорацията е от сметана, фарситура и апликация от РМ.
Всяка торта е  дълга 40см., широка 30 см  и висока ок. 10см. Достатъчно голяма да нахрани цял клас. :)
    При всяка една от тортите експериметирах с нещо ново, било то с различните цветове по борда,  с балоните (на които най-сетне им хванах цаката),  с ефекта на страници отстрани на книгата, с апликациите.
Откривам си и доста грешки, като  при някоя от тортите те са повече и ме дразнят страшно много. Успокоява ме това, че дечицата са били страшно доволни и щастливи, а аз  научих редица неща, които ще са ми полезни за в бъдеще.
В процеса на работа ми се родиха много идеи, които оставям за следващата книга. :)

6 коментара:

 1. Страхотни са ,Мони!
  Прати ми една страничка да почета:)

  ОтговорИзтриване
 2. Мони, перфектни са! Не знам къде си откриваш грешки.
  Бях пропуснала да видя рибата. На мен количеството на перките си ми изглежда съвсем достатъчно ;) Какъв е този сметаново-карамелен крем?
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 3. И аз искам една книжка ако може от твоята библиотека.:))))
  Чудесни са!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 4. Всички торти са хубави,като трета и четвърта са много хубави.Личи си,че с всяка следваща си задобрявала,но както е казано практиката учи,а човек се учи от грешките си.Важното е,че децата са били доволни.
  Хубав ден!

  ОтговорИзтриване
 5. Страхотни торти,Мони!С мишленцето много забавна! Пожелавам ти усмихнати празнични дни!

  ОтговорИзтриване