петък, 1 февруари 2013 г.

Торта "Рибар"


  В сряда ми се обади кумашина, с молба за съдействие в  направата на  една сладка изненада за  брат му, по случай  петдесетгодишният  му юбилей, под формата на  торта с фигурка на рибар, защото това е любимото  занимание на рожденика, през свободното му време. Веднага се съгласих  с идеята, но все пак го предупредих, че времето е много кратко за направа на фигурка и  не съм убедена в положителният край на начинанието, но ще направя всичко възможно да се получи нещо интересно за рожденика.


    След работа веднага се заех с фигурката, като за да олекотя фигурката използвах стереопор в торса на фигурката и в столчето на което е поставена.  Моделирането, като цяло се оказа много лесно, единствено срещнах трудност при моделирането на главата. Нея направих в сряда и довърших в четвъртък, но при оформянето на косата лицето леко се деформира,  но това се очакваше, защото не беше изсъхнала добре.

За въдица използвах шишче за месо. За  водата, фарситура боядисана в синьо. За трева боядисани в зелено кокосови стърготини. За камъчетата ММ , меланж от черно и бяло.

Рибаря:


10 коментара:

 1. Голям симпатяга е рибарят.
  Браво , Мони!!!
  Хубава вечер и слънчева неделя!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Вили!
   Приятна нова седмица!

   Изтриване
 2. Определено резултатът е положителен, Мони :)
  Много весела торта, със сигурност рожденикът се е зарадвал.
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ели, радвам се, че ти харасва. Има още много какво да се желае в моделирането, но наистина е по-важно рожденика да е щастлив.
   Прегръдки!

   Изтриване
 3. Както винаги, тортите са ти прекрасни, Мони -
  много идейни, ефектно и детайлно изпълнени.
  Справила си страхотно и в двете нови торти - с фигурките, и с оформлението, а за вкуса предполагам!
  Поздравления и от мен, хубава нова седмица, Диана

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Диана!
   Искраната радост на получателите на тортите ме прави особено щастлива и ме амбицира да се старая все повече в отделните детайлите.
   Прекрасна седмица и на теб!

   Изтриване
 4. Абе страшна фурия си ми ти,Мони,чудеса сътворяваш,чудеса!Страхотна е и тортата,и рибаря!Да му е на слука на рожденика!Прекрасно утре пожелавам!

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря ти, Роси!
  Наистина да му е слука на рожденика.
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване