петък, 1 август 2014 г.

Шоколадови торти със захарни фигурки

   Както написах в предходната публикация, решила съм да направя поредица от публикации на неща, които по една или друга причина не съм успяла да публикувам.
Ще започна с шоколадовите торти, разделени в две основни групи: торти с фигурки и торти с цветя.
   Началото поставям с торта "Прокурор"
     Вътрешността на тортата е "Гараш" . Украсата е от шоколадови елементи , а фигурката е от ММ.

   По времето, когато превих тази фигурка, преди 1г. и 2м..,работех с една италианска ММ, която беше много фина и гладка и с нея се моделираше много лесно, постигаха се и убийствени цветове, като това червено например.но изсъхването  на фигурките беше голям проблем. Така се случи  и с тази фигурка, за три дни, от влажното време, дори не беше започнала да се стяга, а когато махнех подпората ръцете падаха надолу. Проблемът беше решен, като ги подпряхме на банката, която колежката изработи.

Торти с калкулатор
  Тортите са  шоколадови с крем ганаш, покрити с течен шоколад. Калкулаторите са от ММ, надписите върху тях са с бои за сладкарски цели.


     Този калкулатор направих през зимата, за човек чието ежедневие е тясно свързано с използването на въпросната машинка. Рожденика бил толкова очарован от захарният калкулатор, че забранил да се яде, защото искал да си го запази за спомен. А тази фигурка е от преди две седмици поръчана от гости присъствали на предходният рожден ден.
 Торта със ски и скиобувки:

      
  Супер шоколадова еклерова торта панирана с филирани бадеми. Фигурки от ММ и малко кокосови стърготини за сняг.
Торта с Мики и Мини маус:

Млечно-шоколадова торта с рисунка и фигурки от ММТорта с мечета:


1 коментар:

  1. Лелее...Онемях, когато ги видях....Страхотни фигурки! Имате талант, продължавайте да творите!

    ОтговорИзтриване