Етикети
- Декорирани сладки (10)
- Десерти (8)
- Детски торти (36)
- Мъфини (12)
- Постни десерти (10)
- Сватбени и юбилейни торти (6)
петък, 8 октомври 2010 г.
" Малката русалка"
Лятото отдавна си замина и закономерно отстъпи своето място на есента, която с последните студени дни все повече ни напомня, че наближава зима. В противовес с климатичните особености и в унисон с носталгията по отминалите топли дни аз получих поръчка и направих тази торта на морска тематика. Изискването беше на тортата да има море и русалка. Куклата която използвах е една от играчките на малката 5 годишана сладурана за която бе предназначена тортата. Моделирането на опашката се оказа доста трудно, но си взех поука за следващият път. Мидичките са направени с отливки, направени 1 седмица предварително. Това е изключетелно удобен метод за работа и смятам и за в бъдеще да го използвам.
Ето още няколко снимки:
И билизък план:
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Етикети
- Бисквитена торта (2)
- Бисквити (3)
- Бутикова (4)
- Бутикова -Шоколадова торта (9)
- Бутикова торта с крем (13)
- Бутикова-Плодова торта (8)
- Бутикова-Шоколадова торта (5)
- Декорирани сладки (10)
- Десерти (8)
- Детски торти (36)
- Еклерова торта (2)
- Захарни теста (2)
- Какаово-карамелена торта (1)
- Мъфини (12)
- Награди (3)
- Парфе (1)
- Пити (1)
- Плодова торта (6)
- Плодово- шоколадова торта (2)
- Плодово-сметанова торта (5)
- Постни десерти (10)
- Сватбени и юбилейни торти (6)
- Сладкиш (3)
- Сметана и крем (3)
- Сметанова торта (2)
- Сметаново- шоколадова торта (7)
- Торта е желе (2)
- Шоколадова торта (9)
И тук да си кажа - страхотна е тортата, Мони!
ОтговорИзтриванеСъздава носталгия по лятото...
Как правиш отливките? И аз от доста време се каня да се пробвам, но така и не им е дошло времето още...
Пак съм аз ;) Заповядай при мен, имаш награда.
ОтговорИзтриванеГолди, много ти благодаря.
ОтговорИзтриванеОтливките се направени от изостанало от др. торти захарно тесто, което размесвам добре. Поръсвам мидичката с пудра захар и притискам захарното тесто, за да се отбележи добре. Отливките трябва да се се втвърдили напълно преди да се използват за отпечатък.