понеделник, 29 октомври 2012 г.

Торта с живи цветя   Тази торта направих в събота за годежа на дъщерята на скъпата ми колежка Елена, с огромно желание и любов.
Честито, Ленче (бабче), да са ти живи, здрави, много щастливи и все така влюбени младите гълъбчета, да продължават все по-успешно да градят  общото си бъдещето  и да ви дарят с няколко палави  внучета. :)
     За пореден път времето за създаване на тортата беше много ограничен,  от друга страна,  обаче  тортата трябваше да е нещо впечатляващо, а това е трудно постижимо в рамките на два дни. Сложната ситуация наложи екстремни и нестандартни решения, които в крайна сметка доведоха до един приемлив и ефектен резултат.

   За толкова кратко време  никое цвете, а за букетче не можех и да си помисля да успея  да направя и да изсъхне, без да съществува огромната опасност да се деформира, счупи или  развали.
  След дълго мислене, какво да направя, се сетих, че преди няколко години Дани Динева беше правила торта с живи цветя и тогава аз бях страшно възхитена от постигнатият ефект. Тази идея беше направо спасителното чудо за спешната ситуация в която бях изпаднала.  
 Речено-сторено, следобеда съставих тортата и я оставих в хладилника да отлежава, а на другата сутрин изтичах до близкият цветарски магазин, и купих три хризантеми и една панделка.


  Тази украса наистина се оказа много лесна за направа, защото в готовата тортата просто се изрязва малък кръг и се поставя чашка, шишенце или друг малък предмет с широк отвор. В него се  поставя напоена с вода салфетка или памук, които да поддържат цветята свежи, без да има опасност евентуално да се разлее вода при транспортирането на тортата. За финал  само се  аранжират цветята и се поставят панделки.

Цялата процедура с измазването на тортата с маслен крем (2 пъти) , покриването и украсата на тортата ми отне около час.
Е, аз не съм много добър аранжор и някои с повече опит би се справил по-добре, но идеята си заслужава. Пести много време и в крайна сметка имаш две неща- торта и букет. :)

3 коментара:

 1. Много добре се е получила аранжировката и съответно тортата като цяло-стилна и ефектна.Поздравления! Хубав ден!

  ОтговорИзтриване
 2. Много е красива, Мони!
  Справила си се чудесно с аранжирането на цветята.
  На мен това не ми се удава никак.
  Прегръдки :)

  ОтговорИзтриване
 3. Много красива торта, Мони!
  Поздрави!

  Новият адрес на блога ми е http://rusankafood.blogspot.com

  ОтговорИзтриване