Необходими продукти:
За пандишпановите платките:
- 6 яйца
- 6 сл. захар
- 6 сл.( препълнени) брашно
- 3 ванилии
- 200 гр. захар
- 150 мл. вода
- 1 ванилия
- 200 мл. прясно мляко
- 150 гр. кисело мляко
- 1/3 чч. захар
- 1/2 пак. желатин
- 2 сл. вода
- 250-300 мл. сметана
- захар
Начин на приготвяне:
Тортата е напранена от 3 падишпанови платки печени по оделно.
На" твърд сняг " се разбиват 2 белтъка с 2 сл. захар. Добявят се 2 жълтъка за 1-2 оборота на миксера. Прибявят се 2 сл брашно и ванилията и се разбърква с лъжица до хомогенизиранито на сместа. Изсипва се и се разпределя в тавичка (правоъгална 30-20 см. или Ф 25- за кръглите) с намаслена хартия. Пече се при 180-200 С. за 10-15 мин. , до порозовяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар