неделя, 28 февруари 2010 г.

Сметанова торта с плодов крем


Необходими продукти:
За пандишпановите платките:
  • 6 яйца
  • 6 сл. захар
  • 6 сл.( препълнени) брашно
  • 3 ванилии
За сиропа:
  • 200 гр. захар
  • 150 мл. вода
  • 1 ванилия
За крема:
  • 200 мл. прясно мляко
  • 150 гр. кисело мляко
  • 1/3 чч. захар
  • 1/2 пак. желатин
  • 2 сл. вода
За покриване на тортата:
  • 250-300 мл. сметана
  •                    захар
Украса от руска мастика


Начин на приготвяне:
Тортата е напранена от 3 падишпанови платки печени по оделно.
    На" твърд сняг " се разбиват 2 белтъка с  2 сл. захар. Добявят се 2 жълтъка за 1-2 оборота на миксера. Прибявят се 2 сл брашно и ванилията и се разбърква с лъжица до хомогенизиранито на сместа. Изсипва се и се разпределя в тавичка (правоъгална 30-20 см. или Ф 25- за кръглите) с намаслена хартия. Пече се при 180-200 С. за 10-15 мин. , до порозовяване.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар