понеделник, 16 август 2010 г.

Еклерова торта

       Това е допълнителната торта за рожденият ден на мъжът ми. Както обикновено и сега се притеснявах дали ще има торта за всички, въпреки , че официалната торта си беше доста големичка, но за всеки случай направих и тази. Украсата трябваше да е с мини еклерчета, но не остана време, а и бях съсредоточила цялото си внимание върху другата торта.
Както се вижда от разреза, тортата е направена от две платки (основа и капак),а отстрани  има лента от  пандишпанова платка, за по-голяма стабилност.  Платките са сиропирани  със захарен сироп и ром. Крема е Ижел със сметана с парченца сушени плодове и банани.










 Бон Апети!!!

6 коментара:

 1. Мони,
  чудесни торти -
  много свежи, идейни и направени с любов!
  Моите поздравления към теб и рожденника,
  здраве и много щастие за двама ви.

  ОтговорИзтриване
 2. Въх, на еклерова торта се предавам без никакво триумене, много ги обичам, а домашната сигурно е още по-вкусна. Благодаря за споделянето на рецептата, Мони, ще се пробва!
  Поздрави и хубав ден от мен :)

  ОтговорИзтриване
 3. Много обичам еклерови торти! И как апетитно се е стекло шоколадчето, ммммм :)

  ОтговорИзтриване
 4. Диана, благодаря за пожеланията.
  Самодивке, да си призная, за пръв път правя и въобще консумирам еклерова торта.Хареса ми и смятам да направя един подобрен вариант в близко бъдеще.
  Голди, още си спомням твоята пред великденска еклерова тортичка, тя ми "пусна мухата", да си направя и аз.

  ОтговорИзтриване
 5. Много ми харесва! Еклерите са готови или са домашни? Ако са домашни със същия крем ли са пълнени? Иска ми се да направя такава торта, скоро ще има повод :)

  ОтговорИзтриване
 6. Катя, еклерите са домашни и са пълнени със същият крем.
  Приятен ден!!!

  ОтговорИзтриване