четвъртък, 26 май 2011 г.

Торти с калии


В рамките на три дни, направих три торти с основен мотив калии, като и при  трите има много общи неща  и същевременно, макар с малко има  разликата и индивидуалност при всяка една от тях, въпреки, че  при последните две тя да е съвсем малка.
Вътрешността и при трите торти е идентична: какаови пандишпанови платки,   сиропирани с есенция мока, покрити с платен слой карамелено-шоколадов крем, и като завършек заляти с топящ се в устата шоколад. Украсата е от РМ и листа от маслен крем, който незнайно защо на тортите със сините калии изглежда синьо-зелен.
Първата торта беше за именният ден на три дами (21,05) и покритието и е от натурален шоколад и бели калии направени на ръка без специалната формичка за калии.

    Втората и третата торти, са за абитуриентските на двама младежи и са  почти идентични.
И двете торти са покрити с бял шоколад и са украсени със сини кали, но при първата панировката от страни е от бели шоколадови стърготини, а при втората от фъстъчен крокан.
При направата на тези калии използвах специалната формичка с отпечатък.





4 коментара:

  1. Много красиви калии си направила, Мони!
    Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, за тези чудесни тори се опитвах да напиша коментар преди няколко дни, но имах проблем с Блогер.
    Страхотни калии - много фина и нежна изработка.
    Поздрави и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Мони, пак си показала страхотни торти!
    Калите, разбира се, много ми харесват, но не мога да не отбележа, че винаги много ме впечатляват шоколадовите ти заливки! Излеждат перфектно!
    Поздрави! Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  4. Инче, много се радвам на отзивите ти относно произведенията ми. Накараха ма да се усмихна, много ама много широко.
    Ох, Диана толкова се старя с тези цветя и мисля, че много бавно, но все пак напредвам.
    Ели, и досега са ми в главата думите на лекторката от курса по сладкарство:
    "Професионално направената торта трябва да има ръб от страни и идеално равна повърхност отгоре, да няма издутина в средата.
    Добре зафилената торта е предпоставка за хубава шоколадова заливка"
    Много си беше права жената:)
    Приятен ден мили момичета!!!

    ОтговорИзтриване