петък, 15 март 2013 г.

Вита торта с къпини и заквасена сметана

     Днес моето пораснало момиченце  навършва пет годинки. Вълнението преди този  рожден ден беше голямо и буквално брояхме дните, а накрая и часовете до настъпване на часът в които е родена. Толкова се вълнуваше милата, че неусетно зарази и всички нас с нейното сладко детско вълнение. За нея пет години са страшно много време и според нея вече е  голяма.
Относно тортите преминахме през безброй различни желания, докато накрая се спряхме на Мини Маус за детската градина  и торта със зайче за вкъщи.

 Тортата за детската градина е с пандишпанови платки, млечен крем и сладко от ягоди.

 Благодаря за огромната помощ на една приятелка в рисуването, защото аз не мога да рисувам. Благодаря ти мила
 За всяко от децата имаше и по една бисквитка с различни животинки. В ляво са тези, които останаха за вкъщи  и снимах на дневна светлина, а опакованите идивидуално снимах късно вечерта на лампа.Снимките  от детската градина с много разфокусирани , тези са в по-лек вариант.Тортата за вкъщи е с млечен крем, заквасена сметана и сладко от къпини.

Необходими продукти:
За пандишпановите платки:
7 яйца
180 гр захар
210 гр брашноЗа крема:
200гр Инстантен крем ( Ижел)
600 мл. прясно мляко
200мл. сладкарска сметана
400гр заквасена сметана ( може и повече)
1 малко бурканче сладко от капини (претрити през цедка )
Начин на приготвяне:
      Крема се разбива с млякото, прибавя се разбитата сладкарска сметана и се разбърква до получаване на еднородна смес. Добавя се заквасената сметана и отново се разбърква.
Платките се разрязват на ивици с височината на ринга (8см.)  Всяка една ивица се сиропира намазва равномерно с крем и сладко и се навива на руло, като всяка следваща започва от края на предишната до приключване на платките.  Тортата се пристяга с ринга и се оставя да престои в хладилник.
Аз сиропирах пандишпановите ленти малко повече от необходимото, защото обичам по-сиропирани торти, но това затрудни значително навиването им, а в последствие в основата на тортата се беше беше отцедил сироп.
Както винаги на мен не ми достигна време да направя всичко планувано и украсих тортата по възможно най-бързият начин. С оцветена в зелено фарситура и няколко розички.


Теди с любимата ти туника със зайче:Разрез и парче:2 коментара:

  1. Мони,много здраве и щастливо детство на Теди!Толкова е сладка,както и прекрасните торти,които си наравила!
    Прегръдка за теб и Теди!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря, Роси!
    Прегръдки и на теб!

    ОтговорИзтриване