петък, 30 април 2010 г.

Торта "Дамска чанта"

       Огромното ми желание да започна работа се сбъдна. От понеделник трябва да съм на работното си място . По стечение на обстоятелствата хобито ми се превръща в професия. Само се надявам  всичко да е наред и както аз така и шефовете да сме доволни. 
     Когато шефката ми каза , че на първи май има рожден ден, първоначално мислех да направя  торта с цветя, но предцених , че подобна торта  тя може де си купи навсякъде, затова реших да е нещо по-нестандартно.  Спрях се на тази композиция , защото е едновремено красива и женствена.   
     За съжаление нямах възможност да снимам поетапното правене на тортата, но общо взето технологията не е много сложна.Сглобява се обикновена кръгла торта. В случеят от какаови пандишпанови платки , сиропирани със захарен сироп. Количеството на сиропа  трябва да е почти символично, защото гравитацията си казва думата и когато се изправи тортата  ще започне да изтича. 
Кремът е Оле- шоколадов с допълнително масло и желатин.  
    В двата края на тортата се отрязват две сравнително равни части , в горният край където ще е дръжката е желателно отрязаното парче да е по-малко. Тортата се зафилва  с маслен крем , за да се запечати добре и се покрива със захарно тесто, като предварително се измерват отделните парчета. Релефът върху захарното тесто (РМ) е направен с този приспособен уред (купен от железарията):D 

Дръжката на чантата и аксесоарите трябва да се направят  поне един ден предварително, за да изсъхнат добре.
Ето така изглежда вече готовата торта:    
                
                                                                   
Още три снимки:  

  За съжаление разрез нямам. Очаквам да получа и когато това стане веднага ще го покажа. На мен  лично ми е  много любопитно какво се е получило:)
                                                                                                                         

9 коментара:

  1. Мони, страхотна си! Като вълшебница сътворяваш тези прекрасни торти! Чантата е чудесна!
    Честита работа! Сигурна съм, че ще се представиш превъзходно и хората ще се любуват на твоите произведения! Пожелавам ти успех Мони!

    ОтговорИзтриване
  2. Успех Мони! Тортата е красива и идейна. Желая ти много успехи и още много сбъднати желания! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Браво Мони,
    радвам се за теб! - и аз напоследък доста чести си мисля за сладкарската работа, затова те поздравявам от все сърце. После разкажи как мина първия работен ден, какви са трудностите и т.н.
    А формата на тази торта как се прави???!
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  4. Русанка, Катя, Rayna, много ви благодаря за милите пожелания.
    Слънчеви и усмихнати почивни дни ви желая.

    ОтговорИзтриване
  5. Мони, много е елегантна тортата! Много бих искала да я видя отвъртре :D

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасно и много оригинално творение!
    Възхищавам се на всички майстори на торти, очевидно, че ти принадлежиш на тази група!

    Весел празник :)

    ОтговорИзтриване
  7. Голди, и аз бих искала да я видя отвътре, но за съжаление ще стане когато ми пратят снимка:)
    Федора, благодаря ти. Караш ме да се изчервявам. След време се нядявам да успея да се доближа до майсторите, но за сега имам още много да уча.
    Приятни и слънчеви почивни дни дами:):):)

    ОтговорИзтриване
  8. Много красива се е получила. Поздравления!Знаеш ли за колко порции е? И как се реже тази красота на порцийки?

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря.
    Тортичката просто се поставя в легнало положение и се нарязва. Тази торта може да се нареже приблизително на 12-14 парчета.
    В зависимост от желаният брой парчета се съставя и торта във ринг с по-голям диаметър
    Ако се състави във ринг Ф/30 например могат да се получат 18-20 парчета.

    ОтговорИзтриване