Украсата на тази торта е пълен провал. Тесто от руска мастика, ми се получи леко зърнесто, затова и цветовете не се преливат, а червеното стои на точки. Не мога да си обясня защо се получи така, продуктите и начина на приготвяне са, като всеки друг път. Нямах време и продукти да замесвам ново тесто и реших да работя с това, а това е оказа доста трудна задача. Тестото се скъса на няколко места и се наложи да прикрия пораженията с един борд и цветенца. После ми дойде "гeниалната" идея да освежа розите (бяха останали от валентинската торта) , със силно разреден сребърен оцветител- за блясък. Речено сторено, на живо розите изглеждаха страхотно, но на снимка- бяха ужасни.
Успокоява ме само фактът,че торта е за домашна консумация и е поредният ми експеримент. Тези незабравки, ще ги помня за дълго. Положителното, е че човек научава повече от своите грешки, отколкото от успехите си.
Плодова торта с рулаНеобходими продукти:
За основната част на тортата:
- 2 рула (по 300гр. -в случеят с пълнеж кайсия)
- 1 кофичка заквасена сметана(400гр.)
- 200 мл. течна сметана
- 1/2чч. захар
- компот от праскови
- 1пак. желатин
- 50 мл.вода
- 6 бисквити " Закуска"
- 150 гр. масло
- 1чч. пудра захар
- 1 чл. прясно мляко
http://monitedi.blogspot.com/2010/03/blog-post_4486.html
Начин на приготвяне:
Рулата се нарязват на шайби с дебелина ок.1,5 см и се подреждат по дъното и стените на купа обвита с фолио.
В дълбок съд се поставя заквасената сметана, към нея се прибавят течната сметана (разбита със захарта на пухкав крем) и желатина (накиснат с водата за 15мин. и разтворен на водна баня до втечняване). Сместа се разбърква до хомогенизиране , след което се прибавят нарязаните на ситно праскови от компота. Сместа се разбърква внимателно и се изсипва в купата върху рулата.
Върху крема се подреждат потопените в компот( мляко, сок или др. сладка течност) бисквити. След обръщането на тортата те ще служат за нейно дъно.
Купата с тортата се поставя в хладилник за 4-5 часа.
Тортата се обръща върху поднос и се зафилва с маслен крем( омекотеното масло се разбива със захарта и млякото,до получаване на пухкава консистенция).
Поставя са в хладилник за ок 4-5часа.
Покрива се с тесто от руска мастика ( доза и половина) и се декорира според предпочитанията.
Ето и разрез:
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Мони, страхотна майсторка си на тортите! Вчера поподнах на твоя блог и бях очарована. Тортите ти са произведения на изсуството. Възхищавам ти се!
ОтговорИзтриванеПоздрави!!!
Русанка, много ти благодаря за милите думи.
ОтговорИзтриванеИмам още много да уча, но с времето се надявам да се усъвършенствам все повече.
здравей Мони искам да се опитам да направя такава торта за рожденният ден на брат си пробема обаче е че той не си пада много по рулата и се питам дали ще успея да получа същия ефект като ползвам обикновенни платки за торта. искам да го изненадам с твоята перфектна идея за торта бюст
ОтговорИзтриванеvanq-991,разбира се че ще се получи и с платки и крем.
ОтговорИзтриванеПогледни торта "Принцеса" е на този принцип:
http://monitedi.blogspot.com/2010/03/blog-post_4681.html
izvinqvam se mo pri vas moje li da se paro4vat torti kato naprimer tortata "Рози и незабравки"
ОтговорИзтриване