петък, 16 септември 2011 г.

Плодов букет и една сладка питка


 Преди десетина дни направих този плодов букет от сочен портокал потопен в шоколад, смокинг от смокиня и листенца мента, върху канапе от плодов крем ( този от еклеровите лебеди).
За направата на букета използвах точно един портокал, около 200-250 гр. шоколад, от него  остана, но е необходимо по- голямо количество, за да има ниво в съда и да се получат равномерни линии. Е моите са сравнително равномерни :D  .
Полезен съвет : Подсушете добре портокала преди да го потопите в шоколада, аз не го направих и омазах на всякъде с шоколад и портокалов сок.
Парченцата портокал са поставени на ръба на чаша аз сладолед, а за допълнителна стабилност им поставих и клечки за зъби.
Смокингите са приготвени по следният начин. Предварително измитите и добре подсушени смокини се потапят половината по дължина в бял шоколад поставят се в хладилник, за да се стегне шоколада и след това се потапят по диагонал в млечен шоколад, отново се поставят в хладилник и след като шоколада се е втвърдил напълно с помощта на клечка за зъби се рисуват папионката и копчетата на смокинга.
Декорирах с листенца поувяхнала мента, но просто не разполагах с друга.


Вчера на (15. 09) съпругът ми си прави корбан след претърпяна преди три години катастрофа, от която благодаря на Бога, че остана, като по чудо без драскотина. По случая реших да направя една сладка питка. За мен това беше нещо ново, защото за пръв път правя сладка питка , а и от последният път когато съм правила питка минаха почти десет години. За моя радост се получи много вкусна и ефектна питка.


6 коментара:

  1. Страхотни предложения отново! Да е жив и здрав мъжът ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Ау, много красив плодов букет!!! А и питката ти се е получила страхотно - едни кончета виждам - чудо и приказ!
    Много те бива в сладкарството, да знаеш :))

    ОтговорИзтриване
  3. Мони, много красив и оригинален букет!
    А питката е превъзходна, бухнала и мекичка!
    Да ти е жив и здрав съпругът и никога вече да не му се случват такива неща!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Мони,букетчето е впечатлително,а питката-разкошна!
    На съпруга ти пожелавам никога повече да не го спохождат такива премеждия,здраве и късмет!
    Хубав ден ти пожелавам,мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Мони, букетът е много красив!!!! А питката е великолепна! Да е жив и здрав съпругът ти и дай боже никога повече такива тревоги!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Момичета благодаря ви от името на съпруга си пожеланията и Дай Боже повече никога подобни премеждия.
    Приятна нова седмица!!!

    ОтговорИзтриване