четвъртък, 15 септември 2011 г.

Eклерови лебеди с крем от горски плодове



Идеята за лебедчетата е от тук .След като видях клипчето си казах, че тези еклери непременно трябва да се направят. При първият опит за лебеди шийте  им се получиха много дебели , при вторият се получиха и идеалната дебелина, но ги пусках с назъбен накрайник и не са толкова гладки колкото ги исках, надявам се че следващият път, защото такъв ще има, всичко да се получи идеално и в крайна сметка да изглеждат като тези от клипчето :)


Необходими продукти:

За еклерите рецептата е от тук

  • 1чч. вода
  • 1/2чч. олио
  • 1чч брашно 
  • 3-4 яйца

За еклеровият крем:
  • 100гр крем Ижел
  • 350гр. прясно млеко
  • 50гр.разбита сметана 
За плодовият крема:
  • 200гр разбита сладкарска сметана
  • 200гр. горски плодове -къпини
  • 50-60гр. кисело мляко
  • 2сл. пудра захар
  • 5 гр. желатин при необходимост (на мен не ми се наложи) 
Лебедите  се приготвят по описанят в клипа начин. Основата се пълни с крем Ижел а горната част с плодовият крем. Поставя се лебедовата шия и след това крилата.





Плодовият крем се приготвя като към разбитата сметана се прибавят пасираните и претрити през цедка за да се отстранят семките  къпини (при първият опит за лебеди не го направих и семките ми бяха леко неприятни). Сместа се разбърква и се добавят захарта и киселото мляко. Отново се разбърква до хомогенизиране и при необходимост се прибавя желатин, но не мисля, че ще се наложи, при самото прибавяне на къпините сметаната става много гъста, а киселото мляко просто регулира гъстотата и прави крема по-гладък.


 Всички лебедите от вторият опит:
 Паралелно с еклеровите лебеди направих и едни солени еклери, които може де се видят тук.

В следващата публикация ще разкажа за горските къпини и какво ми коства тяхното набиране. 

10 коментара:

  1. Браво на теб! Чудесни лебеди си спретнала. Аз ги видях миналата година при Жак Пепен и веднага ги направих. Наистина първият път е малко трудно, но усилията си заслужават:)Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. МОНИ, ЧУДНИ ЛЕБЕДИ СИ НАПРАВИЛА МИЛА ,НЕ МОГА ДА ИМ СЕ НАРАДВАМ!Страхотна идея си ни представила!
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

    ОтговорИзтриване
  3. Мони,лебедите ти са фантастични!Много ми харесват като направа,кремчето е супер,и на този морскосин поднос си ги презентирала много сполучливо!Комплименти за майсторството!

    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам еклери! А твоето предложение при това е и много оригинално! Страхотни са :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета . Вашето внимание ме радва изключително много и е огромен стимул за мен.
    :* :* :* (целувки)

    ОтговорИзтриване
  6. Приказни са! И аз обичам еклери, а тези са просто невероятни!


    Весел уикенд! Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни са! А представям си и колко са били вкусни!

    ОтговорИзтриване
  8. Милена, Ели, благодаря ви.
    Еклерите наистина си заслужават и комбинацията на двата крема се получи много добре. Харесаха се и явно ща се правят пак.

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотен десерт-оригинален и много красив!Лебедите са невероятни!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ти Ани.
    Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване