събота, 16 юли 2011 г.

Торта "Пеперуда"



  Напоследък избягвам да приемам поръчки, защото на работа е много натоварено, а и в тази жега не ми се работи в къщи, но приех поръчката за тази торта, защото е нещо което не съм правила до сега.
   Изискванията към тази торта бяха, да е много цветна и пъстра и да е с шоколад.
Шоколадовото покритие веднага го изключих като опция, защото шоколада не може да се оцветява ( от боята се пресича), а и е доста капризен за нанасяне, особено при неправилни форми.
  Единственото решение, което намерих в случаят беше да оцветя масленият крем и към него да прибавя бял течен шоколад. Получи се страхотен крем, с чудесен цвят, консистенция и най-вече с прекрасен шоколадов вкус.
    Вътрешността на тортата е от какаови пандишпанови платки, сиропирани с нескуик. Крема е Ижел с парченца шоколад. Покритието е от маслено-шоколадов крем и декорация от РМ.
  Снимах тортата преди да тръгна на работа, когато слънцето едва се показваше на хоризонта и за съжаление през прозореца едва се процеждаше светлина, затова изнесох тортата в градината на тревата , и направих няколко снимки , за да се видят реалните цветове на "Пеперудата".

3 коментара:

  1. Много е весела и цветна! Страхотна детска торта!
    А, представям си колко е била вкусна :)

    Поздрави и хубава неделя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много свежа, цветна и закачлива торта, Мони!
    Допада ми и идеята за крема,а за вкуса не се съмнявам.
    Чудесна е,
    поздрави и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Ели, Диана, благодаря ви!!!
    Понякога странните изисквания на поръчителите са много трудни за изпълнение, но пък от друга страна са и повод за експериментиране с нова техника на работа.
    Приятна и прохладна нова седмица!!!

    ОтговорИзтриване