Това са двата варианта на украса които съм направила на този вид торта.
Рецептата е от:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.msg2687649#msg2687649
С голяма благодарност към авторката на този невероятно вкусен продукт. Направила съм съвсем малки изменения в основната рецепта.
Необходими продукти:
За тортата:
- 2 шоколадови рула (по 300 гр.)
- 1 голяма кофичка заквасена сметана - 400гр.
- 300-350 гр. течен шоколад
- 2 пак. желатин
- 100 мл. вода за желатина
- 5-6 бисквити " закуска"
- 1 банан
- 1 пак. краве масло - 125гр.
- 1/2 чч. пудра захар
http://monitedi.blogspot.com/2010/03/blog-post_4486.html
Начин на приготвяне:
Рулата се нарязват на шаиби с дебелина ок.1,5 см и се подреждат по дъното и стените на купа обвита с фолио.
Сметаната се разбива с шоколада, прибавя се желатина (накиснат с водата за 15мин. и разтворен на водна баня до втечняване). Половината от сместа се изсипва в купата.
Подрежда се нарязаният на кръгчета банан. Може бананът внимателно да се огъне, като се оформи кръг и се постави така. По този начин при разрязването на торта се получава интересен ефект.
Покрива се с останалата шоколадова смес.
Най- отгоре се подреждат потопените в мляко(сок или др. сладка течност) бисквити. След обръщането на тортата те ще служат за нейно дъно.
Тортата се поставя в хладилник за 4-5 часа.
Тортата се обръща върху поднос и се зафилва с маслен крем( омекотеното масло се разбива със захарта до получаване на пухкава консистенция).
Поставя се в хладилник за 1ч. и при необходимост се зафилва още един път , за по-равна повърхност.
Престоява в хладилник още 3-4 часа и се покрива с чаршаф от захарно тесто. В случеят руска мастика:
http://monitedi.blogspot.com/2010/03/blog-post_4486.html
Украсата е то същото тесто.
Добър апетит.
1205 гр масло?????????????????Погледнете преди да споделите.
ОтговорИзтриванеЕй, ама много сте добър в критиката!!! По-спокойно!
ИзтриванеИзвинявам се за грешката, ще бъде поправено.
ОтговорИзтриванеВсе пък отпред пише едно пакетче месло.