Тази торта има интересна история.
Това беше първата ми поръчка и тъкмо се радвах, че съм успяла да я завърша успешно се захванах с друга работа, а междувременно малката ми принцеса отворила хладилника и решила да си хапне шоколад директно от тортата. Гледката която видях когато влязох в кухнята беше следната: много омазано дете и съсипана торта. За двата часа, които ми оставаха докато я предам беше абсурдно да направя нова. Положителното в случея беше, че винаги правя повече продукти. С останалият шоколад замазах пораженията, с помоща на сешоар изравних двата пласта шоколад и смених стопилата се от сешоара сметана с нова. Преправянето си личеше, но не особенно фрапиращо. В крайна сметка клиентите бяха доволни, детето щастливо, а аз облекчена че се справих със ситуацията.
Необходими продукти:
Тортата е направена от две какаови и една ванилова платка.
За двете какаови платки, всяка от по:
- 3 яйца
- 3сл. захар
- 2 сл. брашно (препълнени)
- 1 сл. какао (препълнена)
За едната ванилова платка:
- 3 яйца
- 3сл. захар
- 3 сл. брашно (препълнени)
За сиропа:
- 300гр. захар
- 200 гр. вода
- 1 ампула есенция ром
- 30 мл. водка (есенцията и водката се заменят с 3 сл. ром)
За какаовият крем:
- 400мл. прясно мляко
- крем шоколад на д-р Йоткер
- 1/3 чч. захар
- 1/3 пак. (от 125гр.) масло.
- желатин
За ваниловият крем:
- 400мл. мляко
- крем ванилия на д-р Йоткер
- 1/3чч. захар
- 1/3 пак. масло
- желатин
За замазване на тортата и украса:
- 200мл. течна сметана
- 1/2 чч. захар
- 1 чл. какао (равна)
За шоколадовото покритие:
- 200гр шоколад
- 100 мл. течна сметана
- 25 гр масло
Начин на приготвяне:
Няма коментари:
Публикуване на коментар