петък, 5 март 2010 г.

Шоколадово- ванилова торта


 Тази торта има интересна история.

Това беше първата ми поръчка и тъкмо се радвах, че съм успяла да я завърша успешно се захванах с друга работа, а междувременно малката ми принцеса отворила хладилника и решила да си хапне шоколад директно от  тортата. Гледката която видях когато влязох в кухнята беше следната: много омазано дете и съсипана торта. За двата часа, които ми оставаха докато я предам беше абсурдно да направя нова. Положителното в случея беше, че винаги правя повече продукти. С останалият шоколад замазах пораженията, с помоща на сешоар изравних двата  пласта шоколад и смених стопилата се от сешоара сметана с нова. Преправянето си личеше, но не особенно фрапиращо. В крайна сметка клиентите бяха доволни, детето щастливо, а аз облекчена че се справих със ситуацията.

Необходими продукти:

Тортата е направена от две какаови и една ванилова платка.

За двете какаови платки, всяка от по: 

  • 3 яйца
  • 3сл. захар
  • 2 сл. брашно (препълнени)
  • 1 сл. какао (препълнена)

За едната ванилова платка: 

  • 3 яйца 
  • 3сл. захар
  • 3 сл. брашно (препълнени)

За сиропа:

  • 300гр. захар
  • 200 гр. вода
  • 1 ампула есенция ром
  • 30 мл. водка   (есенцията и водката се заменят с 3 сл. ром)

За какаовият крем:

  • 400мл. прясно мляко
  • крем шоколад на д-р Йоткер
  • 1/3 чч. захар
  • 1/3 пак. (от 125гр.) масло.
  • желатин

За ваниловият крем:

  • 400мл. мляко
  • крем ванилия на д-р Йоткер
  • 1/3чч. захар
  • 1/3  пак. масло
  • желатин

За замазване на тортата и украса:

  • 200мл. течна сметана
  • 1/2 чч. захар
  • 1 чл. какао (равна)

За шоколадовото покритие: 

  • 200гр шоколад
  • 100 мл. течна сметана
  • 25 гр масло

Начин на приготвяне:




Няма коментари:

Публикуване на коментар