Идеята за тази торта е взаимствана от интернет, но е направена с много желание и любов. Тя е и един експеримент от моя страна, дали ще се справя с покриване на торта с неправилна форма. Според мен се справих добре , тортата стана много- гладка (имайки се в предвид, че работя само с ръце , нямам инструменти) и покритието не се скъса както се опасявах.
Необходими продукти:
За пандишпана:
- 4 яйца
- 4 сл. захар
- 3 сл. брашно (препълнени)
- 1 сл. какао ( препълнена)
- 1 пак.. Нескуик 3:1
- 200 мл. вода
- 2 сл. захар
- 3 сл ром
- 300мл. течна сметана
- 300 гр. шоколад (или 600 гр кувертюр)
- 125 гр. краве масло
- 1/2 чч. пудра захар
- 1 чл. прясно мляко
http://monitedi.blogspot.com/2010/03/blog-post_4486.html
Начин на приготвяне:
Белтъците и захарта се разбиват на" твърд сняг" , прибавят се жълтъците за 1-2 обората на миксера. Добавят се брашното и какаото, и се разбърква с лъжица. Сместа се изсипва в тавичка ( ) с намаслена хартия и се разпределя равномерно. Пече се при 200-220 С. за 10-15 мин. , до порозовяване.
За крема:
В съд се загрява сметаната, поставя се начупеният шоколад. Разбърква се докато се разтопи , като се внимава сместа да не заври. Отстранява се от огъня, охлажда се и се поставя в хладилник аз 4-5 часа.(сместа трябва де е идеално охладена). Разбива се с миксер до получаване на пухкав мус.
Сместа за сиропиране се приготвя, като към 200мл. хладка вода се прибавят ,останалите съставки и се разбъркат добре.
Сглобяване на тортата:
С помоща на нож и формата с откопчаващ се пръстен се изрязва сърце от пандишпановата платка. Получават се 2 сърца, а третото се сглобява от изрезките. На дъното на формата (Ф )се поставя подложка (за по-лесно пренасяне на готовата торта върху подноса) Поставя се 1 платка , сиропира се с 1/3 от какаовата течност , разтила се равномерно 1/2 от крема, покрива се с изрезките (сглобени в същата форма), сиропира се( с 1/3 ) е се разпределя останалият крем. Покрива се с 3-та платка , която само се сиропира. Формата се поставя в хладилник, за няколко часа.
С помоща на нож и формата с откопчаващ се пръстен, в която ще правим тортата, изрязваме 2 сърца от пандишпановата платка, третото го сглобяваме от изрезките. На дъното на формата поставяме подложка със същата форма, за да отстраним по-лесно тортата от формата.
Поставяме 1 платка , сиропираме с 1/3 от какаовата смес, разпределяме 1/2 от крема и покриваме с изрезките, тях също ги сиропираме и върху им разтиламе равномерно останалият крем. Покриваме с 3-та платка , която само сиропираме. Поставяме торатата в хладилник за няколко часа.
Внимателно изваждаме тортата от формата и я поставяме на поднос. Измазваме я с маселният крем и оставяме в хладилник за 4-5 часа да стегне. Покрива ме я с тънко разточено захарно тесто (1доза) и аранжираме.
Розите и сърцата са направини 2 дни предварително от оцветено в червено тесто, но са и боядисани допълнително с червено боя , за по-ярък цвят.
Бон Апети!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар