Торта е поръчка за рожденият ден на едно момче. Външният вид е подобен на първата тортата със същото име но вътрешността е съвсем различна.
Необходими продукти:
За трите какаови платки:
- 6 яйца
- 6 сл. захар
- 3 сл.(препълнени) и 3 сл.(равни) брашно
- 3 сл(равна) какао
За сиропа:
- 200гр.захар
- 150 гр. вода
- 1 ванилия
За шоколадовия крем:
- 400мл. прясно мляко
- 1 пак. крем Оле- шоколад
- 1/3 пак. масло
- 1 пак. желатин
- 50мл. вода
- 150 гр. масло
- 2/3 чч. пудра захар
- 1 сл. прясно мляко
http://monitedi.blogspot.com/2010/03/blog-post_4486.html
Начин на приготвяне:
Платките се приготвят по отделно, за една е необходимо:
Разбийте 2 белтъка със 2 сл. захар на твърд сняг. Прибавят се 2 жълтъка за 1-2 оборота на миксера. Добавят се 1 препълнена и 1 равна сл. брашно и 1 равна сл. какао. Сместа се разбърква с лъжица, изсипва се в тавичка ( см.) с намаслена хартия и се пече при 200-220 С. за 10-15 мин. , до порозовяване.
Сиропът се приготвя, като след кипването на водата се прибави захарта и сместа се остави да поври ок.1 мин. След охлаждането на сиропа се добавя ванилията.
Шоколадовия крем се приготвя, като в купа се поставят млекото , прахообрезното кремче и захарта. Разбива се с миксер за 3 мин. и на тънка струя се добавят разтопеното масло и желатина (накиснат в 50 мл. вода и разтворен на водна баня.). Кремът се разбива още няколко секунди , до хомогенизирането на сместа. Поставя се в хладилник за 5- 10 мин.
Сглобяване на тортата:
Върху обърната тавичка (или направо върху поднос) , се поставя 1 платка, сиропира се с 1/3 от сиропа и се покрива с 1/2 от крема. Поставя се 2 платка , сиропира се с 1/3 от сиропа и се разпределя равномерно останалата част от крема. Покрива се с 3-та платка , която само се сиропира. Заготовката се поставя в хладилник за 1ч.
С помощта на нож се изравняват страните на тортата, изрязва се около 0.5 см ., от всички страни.
Заготовката: Оформената торта:
Тортата се принася върху поднос, ако не е била от самото начало.
Зафилва се с маслен крем (омекотеното масло се разбива с пудрата захар и млекото на пухкав крем) и се поставя в хладилник за 4-5 часа. Ако е необходимо се зафилва още веднъж за по- равна повърхност.
Покрива се е чаршафа от руска мастика и се украсява.
Бон Апети!!!
Разрез няма, защото както споменах тортата беше поръчка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар