През тази седмица се поглезих с едни бисквити с портокалов вкус и канелен аромат. Лично на мен комбинацията ми хареса много, а за моя изненада бисквитките пожънаха голям успех и сред колегите ми.
Идеята за бисквитките е от тук
- 200 гр. ситно настъргани моркови
- 200 гр. пудра захар
- 100 мл олио
- 1чл или сл. ситно настъргана кора от портокал
- 1чл. канела
- 1чл. сок от потокал
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- ок 500 гр брашно
Начин на приготвяне:
В купа се поставят морковите, канелата, портокаловата кора и олиото, Към тях се прибавя изгасената в портокаловият сок сода. Добавят се 450гр от брашното смесеното с пудрата захар и сместа се меси до средно меко тесто. При необходимост към тестото се добавя още брашно и след окончателното доомесване се оставя в покой ок. 5мин.
Тестото се разточва върху набрашнен плот с дебелина ок 0,5см.
С помощта на формичка се изрязват бисквитки в желаната от нас форма.
Подреждат се в намаслена тава и се пекът при 180 С до леко порозовяване ок 5мин
От тази доза тесто се получават около 35-40бр. бисквити в зависимост от големината на формата с която са изрязвани.
Бисквитите се съхраняват в плътно затворена кутия и след еднодневен престои стават още по-вкусни.
Бисквитките могат да се консумират в този си вид с чаша сок например, но могат и да се слепят по двойки с конфитюр.
Аз слепих част от бисквитите със сладко от моркови и портокалови корички.
Приготвено от 100гр настъргани моркови, 100гр захар, 1сл портокалова кора и 200мл. вода. Сместа се вари на тих огън до сгъстяване.
В купа се поставят морковите, канелата, портокаловата кора и олиото, Към тях се прибавя изгасената в портокаловият сок сода. Добавят се 450гр от брашното смесеното с пудрата захар и сместа се меси до средно меко тесто. При необходимост към тестото се добавя още брашно и след окончателното доомесване се оставя в покой ок. 5мин.
Тестото се разточва върху набрашнен плот с дебелина ок 0,5см.
С помощта на формичка се изрязват бисквитки в желаната от нас форма.
Подреждат се в намаслена тава и се пекът при 180 С до леко порозовяване ок 5мин
В купа се поставят морковите, канелата, портокаловата кора и олиото, Към тях се прибавя изгасената в портокаловият сок сода. Добавят се 450гр от брашното смесеното с пудрата захар и сместа се меси до средно меко тесто. При необходимост към тестото се добавя още брашно и след окончателното доомесване се оставя в покой ок. 5мин.
Тестото се разточва върху набрашнен плот с дебелина ок 0,5см.
С помощта на формичка се изрязват бисквитки в желаната от нас форма.
Подреждат се в намаслена тава и се пекът при 180 С до леко порозовяване ок 5мин
От тази доза тесто се получават около 35-40бр. бисквити в зависимост от големината на формата с която са изрязвани.
Бисквитите се съхраняват в плътно затворена кутия и след еднодневен престои стават още по-вкусни.
Бисквитките могат да се консумират в този си вид с чаша сок например, но могат и да се слепят по двойки с конфитюр.
Аз слепих част от бисквитите със сладко от моркови и портокалови корички.
Приготвено от 100гр настъргани моркови, 100гр захар, 1сл портокалова кора и 200мл. вода. Сместа се вари на тих огън до сгъстяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар