Напоследък избягвам да поглеждам в блог пространството за да не се изкушавам с прекрасните кулинарни произведения, които надничат от всеки блог.
Друга причина е и това , че си имам ново хоби.
Преди около месец изпитах огромно желание да прочета книга, нещо което не ми се беше случвало много отдавна, може би защото засищах необходимостта от четене изцяло с публикации в интернет и пресата. Посетих известна книжарница и буквално бях втрещена от цените на книгите, закупих си две книги, но ги прочетох за две вечери, а това само разпали желанието ми за ново четиво.
Библиотека веднага я отхвърлих като отция я поради ужасният ми навик за прелистване на страници.
Потърсих в интернет и попаднах на онлайн библиотека с богата колекция от книги и се започна едно четене................................ С огромно удоволствие съм се посветила на малко си хоби и съвсем спокойно мога да се оприлича на дете попаднало в сладкарница с уверението, че може да си хапне от всичко което си поиска без ограничения. При мен се получи нещо подобно на пристрастяване, към онлайн библиотеката. Предвид темповете ми на четене, граничещи на моменти с неразумното, като например да чета до три сутринта, а в пет трябва да стана за работа, нещо което ми се случи на няколко пъти и количество прочетен материал, направо си е пристрастяване в пълният смисъл на думата.
Съществен фактор и преимущество при онлайн книгите са цените на книгите на хартиен носител в съотношение на смешните заплати в България.
Впуснах се в много размишления.............
Да премина към рецептата. Тя от тук и като цяло пуричките много приличат на сладките с бяло вино.
Необходими продукти
- 1 и 1/2 ч.ч. олио (260гр.)
- 1 ч.ч. бира (200гр.)
- 10 г бакпулвер (1 пакетче)
- около 750 г брашно (620гр.)
По рецепта е 750гр. брашно, но
явно чашата която е използвана за измерване е била по-голяма, от моята.
По тази причина аз реших да напиша използваните от мен продуктите и в
грамове.
- 1, 1/2 кутия с луким
- 200-250 гр. пудра захар за овалване
- 2 ванилий
Начин на приготвяне
Брашното се пресява с бакпулвера. Прави се кладенче, в което се сипва смес от олиото и бирата. Меси се средно твърдо тесто. Разточва се на кора дебела 3-4 мм. Изрязват се правоъгълници 4х6 см. Поставят се парченцата локум и се навиват пуричките. Подреждат се в тава с пекарска хартия и се пекът при180-200 С. за ок. 10мин. Сладките остават почти бели със съвсем лек кремав отенък по ръбчетата Горещите сладки се овалват в сместа от пудра захар и ванилия. Подреждат се в подходящ съд и се поръсват допълнително със захарната смес.Да ви е сладко!!!
Обожавам тези сладки, Мони,
ОтговорИзтриванете са едни от любимите ми в постен вариант.
Допада ми и твоето ново/старо хоби -
разбирам за какво говориш, в същото време удоволствието е незаменимо и безценно...
Сърдечни поздрави,
още много прочетени страници и все пак,
моменти на кулинарно вдъхновение, Диана
Благодаря, Диана!
ИзтриванеСвета на книгите е толкова прекрасен. В него всичко е възможно и удоволствието от една прочетена книга наистина е безценно.
Прегръдки!
Ууу,чудесни са,Мони!С такива с вино са ме черпили,но с бира-много нестандартно ми звучи.Приятно четене и пълен релакс ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси!
ИзтриванеСладките се вкусни и най-вече се едно резнообрезие през поста.
Усмивки!
Колебаех се между тези и другите постни с вино, но тези надделяха и ще ги направя още утре.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделената рецепта.:)
Сърдечни поздрави.
Светли празници на теб и семейството ти.
Рони, радвам се, че сладките са събудили интереса ти.
ИзтриванеРазликата мужду двата вида е минимална и трябва само да се внимава с количеството на брашното.
Поздрави!